TEKST

Vind jij schrijven ook zo moeilijk?

Ik merk al bijna 18 jaar dat ondernemers heel gedreven zijn in hun vak en hun bedrijfsverhaal heel goed kunnen vertellen. Maar dat verhaal leesbaar op papier zetten is een totaal ander ding.

Voor een website is tekst nodig, hoe lastig je dit ook vindt.

Mijn ervaring leert me dat er ruwweg drie verschillende soorten ondernemers zijn:

  1. Je hebt geen probleem met het schrijven van je eigen tekst.
  2. Je krijgt met geen mogelijkheid meer dan drie regels op papier
  3. Je kunt best wat schrijven maar blijft eeuwig aarzelen over inhoud, punten en komma's en komt nooit zover dat je de website online durft te zetten.

Hoe kan ik helpen?

  1. De eerste categorie heeft geen hulp nodig, hooguit help ik die met sorteren en vormgeven van de tekst (de juiste tekst op de juiste plek op de site).
  2. Krijg je zelf niks op papier? Dan kan ik helpen door de volledige tekst voor de site te schrijven. Ik interview jou en doe zelf onderzoek en schrijf op basis daarvan de tekst voor je website.
  3. Laatste optie: je schrijft zelf en je laat mij sturen, redigeren, corrigeren en knopen doorhakken. Echt heel fijn als je zelf besluiteloos bent.


Tekst in opdracht

Ik schrijf voor verschillende opdrachtgevers:

  • voor zelfstandige ondernemers die hulp nodig hebben voor tekst op hun website of tekst voor een folder of brochure
  • regelmatig (wetenschappelijke) artikelen voor nieuwsbrieven 
  • schrijven, maar redactie en correctie van LinkedIn artikelen
  • ik schrijf ook blogs en zelfs een boek hoort tot de mogelijkheden

Wat kan ik voor jou doen? 

Kom je niet verder met het schrijven van de tekst voor je website? Vraag dan een beetje (of heel veel) hulp. Alles kan, in overleg maken we er samen iets goeds van.

Samen aan de slag? Bel of mail mij!


Een overzicht

2023: Tekst bij kunstproject

Op basis van interviews heb ik het boek ONS OSS, erfgoed in beeld geschreven, herinneringen bij bijzondere foto's van Elize Bloks & Michael Bueters.

De foto's worden van april t/m augustus 2023 geëxposeerd in Museum Jan Cunen. Het boek is te koop bij boekhandel Derijks.

2022: Tekst voor nieuwsbrief artikelen

 

Voor Innatoss schrijf ik op regelmatige basis artikelen voor de nieuwsbrieven en voor de website, op basis van interviews.

2021: Tekst voor website 

 

Tekst voor de website van Wim Vermeulen, voor VVE-beheer De Dom. 

2020: Tekst voor website


Tekst voor de website van Thomas Kiene, voor Kiene Casco bouw. 

Hulp bij website content

Voor elke website die ik maak (bekijk hiervoor mijn zakelijke site, GRAPHX 66) help ik mijn opdrachtgever zoveel mogelijk met de tekst. Meestal wordt tekst aangeleverd, ik lees en redigeer, corrigeer waar nodig, geef tekst op een goede manier vorm en plaats tekst op de juiste plek op de website. Ik zorg voor koppen, tussenkoppen en quotes indien van toepassing.